Törökmézet Damaszkuszból?

Szíria lelőtt egy török vadászgépet. Oda a barátság? Vajon lehet még törökmézet kapni Damaszkuszban?

REU_Assad_Erdogan_2010_480.jpgTovább...

Beszélgetőpartnerek:
CN, Wagner Péter, Benicsák Péter

Az előzős adás Szíriáról itt.

Direkt letöltés itt.
iTunes itt.
A kép és a zene forrása.

A bejegyzés trackback címe:

https://candc.blog.hu/api/trackback/id/tr704624766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unio 2012.07.04. 15:44:37

Nagyon tetszett a beszélgetés,jó volt Szíriáról hallani az infókat,véleményeket. Szerintem se lesz egyhamar rezsim váltás vagy,hogy az ENSZ be fog e komolyan avatkozni.Jó sokáig lesz ott konfliktus van egy olyan érzésem. Az ENSZ sikeres vagy sikertelen küldetéseiről,tárgyalásairól mindenféleképpen kellene egy beszélgetést csinálnotok,engem legalább is nagyon érdekelne:).

Nem témához kapcsolódva:

Már a Szudános meg talán KONYos beszélgetés hallgatása közben volt,hogy sokszor említettetek olyan afrikai helyeket (falvakat,kiesebb-nagyobb városokat) ahol ez és ez történt (itt olyan felszabadítási front,ott amolyan front),hogy vizuálisan is lássam magam előtt dolgokat,kerestem térképeket azokról a helyekről,hogy mi merre van stb stb. Na most az lenne a kérdésem,ötletem,hogy nem lehetne ilyen térképeket beszúrni ide a blogra az olyan beszélgetésekor,amikor elég sok ismeretlen helyekről,helyszínekről számoltok be? Vagy netalán be is jelölitek a fontosabb gócpontokat.Nincs bajom azzal,ha rá kell keresnem egy-egy helyre a guglival (tudom a barátom:)),mert nem törik le a kacsóm,csak szerintem ezzel is átláthatóbbak lehetnének a dolgok,főleg ha teljesen nem hozzáértő emberkék fülelik éppen az adást és kíváncsiak,hogy mi merre hány méter.

A másik dolog amit így megemlítenék,hogy ha a messzi távolba vannak az urak (és a sörök :)),akkor a skype-ot használjátok. Megjegyzem én nem ismerem a programot de tudom,gondolom,hogy miként működik.Éppen ezért filóztam azon,hogy a TS (TeamSpeak) programot nem akarjátok-e kipróbálni? Gondolom,hogy nem kell bemutatni az uraknak,ha kockultak valaha életükben:). Mert szerintem lehet,hogy több beállítási lehetőség van benne meg lehet,hogy nem annyira problémás a működése (mondjuk azért a hangkártya és a mikrofonok tudása,minősége is bejátszik),mint amikor először használtátok a Skype-ot. De ha megfelelő a skype,akkor semmi problemó,csak gondoltam megemlítem;).

ScoTTThun · http://candc.blog.hu 2012.07.04. 17:31:16

@Unio: A térképes javaslaton elgondolkodunk. Nem egyszerű megoldani, hiszen iTunes-ra nem tudjuk felrakni a térképeket, illetve a Soundcloud lejtászóban sem lehet megjeleníteni. Ha valakinek van javaslata azon kívül, hogy linkeljük, ne fogja vissza magát!

A Skype valójában kényszermegoldás, arra az esetre, ah nem tudunk összeülni a stúdióba. Egyelőre jól és megbízhatóan működik, feltéve, hogy mindenkinek van sávszélessége és megfelelő mikrofonja. Előbbivel szokott gond lenni, ha valaki olyan helyen tartózkodik. Mivel a felvételhez szükséges programot megvásároltuk, nem nagyon akarunk váltani más megoldásra. Kivéve, ha valaki hirtelen invesztálni akarna profi stúdiófelszerelésbe, laptopokba és mindenféle drága audió cuccokba. :)

Unio 2012.07.04. 18:13:42

@ScoTTThun: Azt hittem,hogy így ide a blogra be lehet fűzni valahogy a térképeket,és a fontosabb helyeket meg bejelölnétek (stratégát játszanátok ;).De én sajnos nem értek hozzá:(. Mindegy hátha jön egy angyali programozó és segít ;).

Ha jó a skype kényszerbe,akkor gond nincs;).Gondoltam,hogy szóba hozom a ts-t,nálunk jó teszi a dolgát beszélgetéskor,igaz ha nagyon nincs sávszélesség,akkor ott is lehet probléma,de hangminőség javításnál talán egy picit jobban bele lehet nyúlni mint a skypeba.Persze nem akarok okoskodni mert nem ismerem a skypeot.Lehet,hogy többet tud mint a ts.A lényeg,hogy minden frankó,ja és bocsánat a offért.

nadudvaria 2012.07.07. 01:10:31

Mit gondoltok az ENSZ megfigyelő misszió mandátumáról és tervezett változtatáskról(Ban Ki Mun pénteken új tervekkel állt elő, ezek között van amely felfegyverezné és kibővítené, valamelyik csökkenteni a létszámot és csak a politikai szerepvállalásra tenné a hangsúlyt). Nem felelőtlenség a folyamatosan romló biztonsági helyzetben csupán kb. 100 fővel folytatni a munkát? A tényleges tűzszünet betartatását a jelek szerint nem tudják elérni - mi értelme van akkor ekkora veszélynek kitenni ilyen kevés és nem túl hatékony megfigyelőt?
köszi és grat. az adásokhoz!

ScoTTThun · http://candc.blog.hu 2012.07.07. 12:06:57

Az ENSZ egyik legfontosabb politikai célja ilyen helyzetekben, hogy a jelenlétét biztosítsa, hiszen a kivonulás és távolmaradás biztos kudarcot jelent. Ha a fontosságot nézzük, akkor a műveleti képességek és a hatékonyság, csak a minimális jelenlét után következnek. Ekkora létszám nem számít kevésnek és innen lehet továbblépni, amint a helyzet megengedi. Ott kell lenni, látni kell, hallani, elemezni, mégpedig ott, ahol a dolgok történnek.

A veszélyekről annyit, hogy az ENSZ külön főigazgatósága foglalkozik az ilyen kérdésekkel és nem kevés pénzt költenek fejlesztésekre, felszerelésre, biztonsági szabályok kialakítására. Továbbá aki ilyen pályára lép, az vállalja a veszélyt is, nem csak a kalandot, illetve szerencsés esetben a magasabb fizetést.

A mostani helyzethez igazított mandátum szerintem majd akkor lesz komoly kérdés, ha véglegezik. Egyelőre tervezet, ha jól tudom.

stoppos76 2012.07.13. 10:13:51

Nagyon jó volt a podcast a szokás szerint, köszi. :)
süti beállítások módosítása